Зимата идва и ЧЕЗ се подготвя

  • 18 октомври 2012 16:29

  • 992
  • 0
Зимата идва и ЧЕЗ се подготвя
©

ЧЕЗ завърши профилактиката и планираните ремонти по електроразпределителната мрежа в Западна България във връзка с предстоящия зимен сезон.

С оглед подобряване сигурността на електрозахранването на потребителите са подменени 188 000 м. увредени кабели средно напрежение и са положени 6 414 м. нови кабели ниско напрежение.

Бе извършена проверка на 14 500 трафопоста, в резултат на която са подменени 310 трансформатора и 222 табла ниско напрежение. Подобрени са 377 заземления.

Като част от подготвителната кампания са осигурени и необходимите материали за авариен резерв през зимния сезон: стълбове, проводници, силови и измервателни трансформатори, комутационна апаратура, трансформаторно масло и други.

„Предприехме всички необходими мерки, за да предотвратим евентуални повреди по електроразпределителната мрежа. Аварийните екипи са подготвени за работа при тежки метеорологични условия, оборудвани са със специална техника и превозни средства. Особено внимание обърнахме на състоянието на електрическите съоръжения в зимните курорти, защото знаем колко важен е туристическият сектор за икономиката на България”, каза Стефан Апостолов, изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

Последвайте канала на

992 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини