Социолозите пак се хванаха за гушите заради ГЕРБ и БСП

  • 18 октомври 2012 08:29

  • 3103
  • 13
Социолозите пак се хванаха за гушите заради ГЕРБ и БСП
©

Социологическото изследване, което показва едва 0,1% между ГЕРБ и БСП е направено професионално и покрива всички стандарти. Това каза шефът на „Медиана“ Кольо Колев. Според това проучване ако изборите са проведени днес резултатите ще бъдат 20,7% за ГЕРБ и 20,6 % за БСП.

Изследването е правено на шести октомври и отчита промяната на нагласите свързани с определянето на размера на пенсиите, както и минималните заплати по региони. Освен това се отчитат и настроенията по казуса „тука има-тука нема“ за АЕЦ „Белене“, обясни Колев. Сергей Станишев освен това беше избран за президент на ПЕС и това сериозно повлия на избирателите, смята Колев. Той обясни разликите с проучването на Мира Радева с факта, че хората я разпознават като част от властта. Така си се определила, обърна се към колежката си Колев.

Нашата агенция съветваше Иван Костов през цялото управление, но казахме че партия на Симеон Сакскобургготски може да се изравни с останалите партии още преди той да заговори за завръщане в България, отговори Радева. ГЕРБ постигнаха най-високия си изборен резултат през 2011г., както ние предвидихме, въпреки атаките от Боряна Димитрова и Кольо Колев, каза Радева. Подобни разговори петнят името на социологията, убедена е социоложката и категорично отхвърли идеята че прави удобни за властта изследвания. Според нейното проучване разликата между ГЕРБ и БСП е малко над 11% в полза на управляващата партия. Според Алфа Рисърч и Галъп разликата е пет-шест процента, каза Радева. Това обаче е в рамките на статистическата грешка заради начина, по който е направен въпросника. Факт е, че през последните месеци доверието към ГЕРБ ерозира, констатира Колев.

Последвайте канала на

Novini.bg
3103 13

Коментари 13

Добави коментар

2012.10.31 | 11:10

13
ББ поканил верния си ибрикчия ЯЯ в къщата си в Банкя, където блаженно се цопнали в джакузито, пушили пури, цоцкали виски и чоплели политиката. По едно време дошла Мира Р., цопнала се и тя при тях в жакузито, ама не издържала дълго на повика и се гмурнала под вода, да направи една услуга на ББ без ръце. ЯЯ погледал погледал, па по едно време рекъл: Боко, искам да се сменим! А ББ му отвърнал: е па, щом искаш, сменете се.
Емигрирайте!

2012.10.22 | 12:33

10
Ако все още има млади учени в България (университетите и БАН), лекари или умни деца спечелили олимпиади и т.н., напуснете държавата незабавно. Тук в която и да е западна държава или в САЩ ще бъдете най-уважаваните хора. Това в което се инвестира най-много е науката и умните хора. Търсят се лекари, биолози, химици, физици и особено в областа на приложните науки и нанотехнологиите. Тук във всяка акдемия, институт или университет, най-ниската заплата с която ще започнете първия месец ако имате докторска степен е 2500-3000 до 7000 евро (да не говорим ако участвате в проекти). За професори заплатите започват от 7000 до около 15 000 (за ръководители на големи проекти). ТОВА Е НАЙ-ДОБРИЯТ НАЧИН ДА СЕ ИЗГАВРИТЕ С ТОВА «ПРАВИТЕЛСТВО». Дори да имате семейства, тръгвайте с тях! Не се оставяйте да се гаврят с вас и да ви подхвърлят трохи по-малки от на чистака! Как е възможно в 21 век млади учени да живеят в Булгаристан и да си дават знанията и възможностите на тези гнусни комунистически изроди. Вие сте бъдещето на човечеството. Вие сте технологичния и духовен прогрес. Давайте тези знания и възможности на Западния свят. Нека това племе се затрие само от лицето на Земята. Ако имате възможност, веднага заминавйте за САЩ или Западна Европа. Тия глупости "България над всичко", България за българите" и прочее са абсолютно безсмислени. България е такава мизерна страна, която за нищо не става. Новата комунистическа власт на ГЕРБ е подложила на невиждан геноцид интелигенцията, учените, хората на изкуството… Терорът е по-голям от този при Сталин и Хитлер. На почит са само мутри, милиционери, спортни полуидиоти… Всеки УМЕН в България направи така и сега там са останали само Комунисти, Цигани и заблудени "Патриоти", на които им харесва да живеят в такава мизерна Държава като България, в която Управлява МАФИЯТА, чрез поставени политически партии! Държави като Булгаристан и Гърция, които залагат само на “туризъм” и “история” (кавичките са за Булгаристан) са обречени на мизерия! Това, кото прави една държава развита са технологиите...

2012.10.22 | 12:34

12
яж ми _)_
Стефан К.

2012.10.18 | 20:23

8
Абе, пич, ако имаш някакви неосъществени детски мечти, продължавай да се бориш, ама да копи-пействаш тези излияния във всеки форум и на всяка тема става досадно. Разбрахме ти мнението, благодарим ти, един прочит ни стига.
аполитичен

2012.10.22 | 12:34

11
Че Колев е член на БСП и агенцията му е създадена да дава "нужните "прогнози всички знаем! Че социол.агенции са платени -също! Че рейтинга на Герб пада е очевидно и е абсолютно нормално - страна в криза ,безработица , ниски доходи и т.н.По интересното е защо рейтинга на БСП си седи един и същи - отговора е прост - електората им е твърд и постоянен - предимно на преклонна възраст , а там смъртността е висока, а новите членове не толкова много! Освен това след 3 правителства - не особено успешни , вече никой не им вярва на брътвежите, колкото и да се пъне Колъо Колев! Жалкото е ,че и тоя път няма добра алтернатива - Герб са издухани , но алтернативата БСП-ДПС е още по -лош вариант , а Кунева я видяхме как закри работещи блокове в Козлодуй без да и мигне окото!Жалко ,но за пореден път май ще пием една студена вода

2012.10.18 | 20:23

9
Браво, бате! Ти си от малкото хора, които реално виждат обстановката. Както каза, за съжаление, за пореден път битката няма да е за доброто, а за най-малкото зло.
До № 2

2012.10.18 | 20:23

7
Чувствувам се прекрасно! Като не можеш да се реализираш - заминавай! То е въпрос на интелигентност и работливост! Ако си лузър тука - и ТАМ ще си лузър! На смотаняка държавата му пречи!
До модераторите!!!

2012.10.18 | 18:28

6
АЛОООООООООО, модераторите, изтрийте номер ?! Не знаете ли, че призиви съм емиграция застрашават националната сигурност??? "ТОВА Е НАЙ-ДОБРИЯТ НАЧИН ДА СЕ ИЗГАВРИТЕ С ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО"! Червените миндили за да се докопат до властта са навити да се обезлюди държавата! ТО БИВА БИВА НАГЛОСТ И АЛЧНОСТ, НО ТИЯ ДОЛНОПРОБНИ СЪЩЕСТВА ГО ПРЕКАЛИХА ОТВСЯКЪДЕ!!! Отврат!
АМА СТИГА С ТАЯ БРЪНТИЯ

2012.10.18 | 16:10

5
Ссама каза че са я чукали още от основното училище.

2012.10.18 | 16:05

4
а тая пичка не е платена, а?

2012.10.18 | 13:15

1
Разликата между "пича" и "пичката" е че на едината агенция прогнозите се потвърждават след избори а другата си подвива опашката и си трае известно време.За късопаметните ще напомня че един от двамата социолози в навечерието на последните парламентарни избори предрече РАВЕН резултат и ИЗНЕНАДА в резултата.Познайте кой ???????..........Ха,ха,ха.
nema tolko

2012.10.18 | 14:57

3
platen e toq pi4

2012.10.18 | 13:16

2
А бе май и на двамата им се плаща. Социологията и статистиката имат тази опция дори едни и същи данни да се представят манипулативно и могат да подкрепят две различни или даже противоположни тези. Като състезание между двама участници и после единият финиширал втори, а другия - предпоследен. В случая тези агенции много по-грубо играят с цифрите и дори данните им може да са събрани тенденциозно. Само че разлика под процент е пълна глупост и доводите на Колев много ясно показват политическите му пристратия, което изобщо не му прави чест.

Добави коментар

Водещи новини