Плевнелиев ще търси израелски инвестиции в IT сектора

  • 17 октомври 2012 22:07

  • 686
  • 0
Плевнелиев ще търси израелски инвестиции в IT сектора
©

Израелски инвестиции за високи технологии у нас ще търси президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното по време на официалната си визита в Ерусалим от 22 до 24 октомври, съобщава Труд.

Държавният глава се надява да задълбочи сътрудничеството в туризма, тъй като не само израелците се интересуват от почивки на Черноморието ни, расте и броят на екскурзиите, организирани за българи по Светите места.

Дежурна тема в разговорите ще е и военната промишленост на Израел, която е традиционен партньор на Българската армия.

Визитата на държавния глава в Израел е в момент, когато страната е във вътрешнополитическа криза. На 9 октомври тамошното правителство подаде оставка, тъй като кабинетът не можа да постигне съгласие относно бюджета за следващата година. Проблемите на домакините обаче няма да са пречка за срещите на президента с държавните лидери. Договорени са разговори с президента Шимон Перес, както и с премиера Бенямин Нетаняху. Плевнелиев ще се срещне с председателя на Кнесета - израелския парламент, Реувен Ривлин.

В програмата на държавния глава са заложени и посещения в най-големия технологичен парк в Ерусалим и в научния институт "Вайцман", където ще се търси израелският опит в областта на информационните технологии и развитието на връзката между наука и бизнес. Президентът ще има среща и с представители на Асоциацията на рисковия капитал - фондове, които инвестират в малки зараждащи се компании.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
686 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини