Кражба спря операциите в Пета градска болница в столицата

  • 17 октомври 2012 20:01

  • 1205
  • 1
Кражба спря операциите в Пета градска болница в столицата
©

Кражба на метални тръби блокира за цяло денонощие операциите в столичната пета градска болница.

Неизвестни отрязаха 24 метра медни проводници, които снабдяват лечебното заведение с кислород под високо налягане. Очаква се аварията да бъде овладяна тази нощ, информира БТВ.

Осем души чакат в момента операции в болницата. За някои от тях всеки час е важен. Тази сутрин обаче хирурзите с изненада разбрали, че няма да оперират.

Кражбата е започнала снощи минути след 20 ч. от малка шахта, от където са отрязани първите метри тръби с взривоопасен кислород. Секунди след това в болницата се чул гръм, но защитната система се включила и така петте тона кислород не гръмнали.

"Но първото пресичане на тръбата е било най-рисково, тъй като може да доведе до огромна експлозия, а квартал "Банишора" нямаше да го има”, каза икономическият директор на болницата д-р Димитър Бунов. По думите му, доставчиците на райски газ и кислород веднага са реагирали и веднага са доставили бутилки, които могат да захранят болницата в рамките на 24 часа.

Всички пациенти в реанимацията днес се обдишват на ръка, а спешните случаи се превеждат в други болници. Временно са доставени и кислородни бутилки, но употребата им не е желателна.

Принципно удар при невнимание, падане на предмет върху тях може да доведе до фатални последици. Кислородът е един от опасните газове, който не се допуска до затворени помещения, обясни д-р Димитър Бунов.

Пълната смяна на медните тръби ще приключи още тази вечер, обещават майсторите. Те са изчислили, че откраднатите медни тръби струват не повече от 700 лева.

Последвайте канала на

1205 1

Коментари 1

Добави коментар
пета градска кочина

2012.10.18 | 20:44

1
рета градска кочина - много се радвам, че някой е ограбил пета градска кочина, където СЪВЕСТНО УБИВАТ БОЛНИ ХОРА! МРАЗЯ ПЕТА ГРАДСКА КОЧИНА!!!

Добави коментар

Водещи новини