Девин протестира - иска си болницата

  • 17 октомври 2012 16:15

  • 592
  • 1
Девин протестира -  иска си болницата
©

Няколкостотин жители на Девин и съседните общини се събраха на протестен митинг с искане да се възобнови работата на болницата в града. Здравното заведение затвори преди повече от година, заради дългове от над 1 милион и 800 000 лв. В специално обръщение протестиращите отправиха призив към премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да помогне за разрешаването на проблема, информира БНТ.

Със затварянето на болницата в Девин жителите на три общини - Девин, Борино и Доспат, или близо 30 000 души, са лишени от адекватно здравно обслужване. В това бяха категорични участниците в протестния митинг. Хората живеят в трудно достъпен район, а за някои от тях най-близката болница се оказва на 100 километра. Така, докато се лутали по здравните заведения, дъщерята на Елисавета Букова починала.

Абсолютно заставаме зад исканията на хората от трите общини - да се възстанови дейността на МБАЛ с четирите отделения - детско, вътрешно, неврологично и хирургично, които могат да поемат спешната помощ и неотложните случаи, каза д-р Минка Иванова, общински съветник в Девин.

Протестиращите настояват болницата да се отвори до началото на зимния сезон. Те искат среща с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и се надяват той да помогне за разрешаването на проблема.

Протестите продължават и утре.

Последвайте канала на

592 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.10.18 | 23:35

1
dori da ima bolnica koi ka4estven specialist 6te raboti za 500lv. v neia?

Добави коментар

Водещи новини