Оставиха в ареста дилър спипан с 5 кг. марихуана

  • 16 октомври 2012 13:06

  • 739
  • 0
Оставиха в ареста дилър спипан с 5 кг. марихуана
©

Апелативният съд във Варна потвърди определение на Окръжен съд Варна от петък, миналата седмица, с което бе определен първоначалния арест на Пламен Михайлов, разследван за притежание на повече от 5 кг марихуана, предназначена за разпространение, както и за отглеждане на същия вид наркотик. Това съобщиха от пресслужбата на съда.

50 годишният мъж беше арестуван след полицейска акция в с.Бенковски, Варненска област, организирана по сигнал, че Пламен се занимава с отглеждане на марихуана и с продажба на дрога. Мъжът отказал да допусне полицаите в дома си, опитал се да им се противопостави с нож и се наложило да бъде респектиран с оръжие. При последвалите обиск и претърсване, органите на реда иззели няколко торби със изсушена марихуана с тегло 5066 кг, както и полусуха трева с тегло 2270 грама. Освен тази дрога се установили и 6 растения от рода на конопа, високи около 250 см. За да потвърди първоначалния арест на Пламен Михайлов, днес Варненския апелативен съд се съобрази с изводите на първата съдебна инстанция, основани на събраните доказателства и материали в първите дни на досъдебното производство.

По безспорен и категоричен начин те обосновават предположението, че Михайлов е извършил двете тежки престъпления за които е обвинен. Нещо повече. С оглед на голямото количество наркотично вещество, намерено при задържането му, има вероятност правната квалификация на повдигнатото обвинение да бъде изменена в по-тежка. Всяко едно от престъпните деяния, за които се разследва Пламен е тежко по смисъла на закона и се наказва с лишаване от свобода. И този съд споделя извода, че има опасност ако е на свобода мъжът да се укрие. Основания за това твърдение съдът черпи от факта, че Пламен няма адресна регистрация. С оглед на предходното му осъждане за незаконно притежание на оръжие и независимо от това, че е реабилитиран по право, Апелативният съд във Варна намира, че демонстрираното при задържането му поведение е индикация за това, че обвиняемият може да извърши друго престъпление.

Определението на Варненския апелативен съд, което потвърди като адекватна и законосъобразна най-тежката мярка за неотклонение спрямо Пламен Михайлов, разследван за притежание на повече от 5 кг марихуана, предназначена за разпространение, както и за отглеждане на същия вид наркотик е окончателно.

Последвайте канала на

Novini.bg
739 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини