Откриват две нови сметища край София

  • 15 октомври 2012 14:20

  • 2219
  • 1
Откриват две нови сметища край София
©

Две нови сметища в Долни и в Горни Богров ще бъдат открити около София, за да компенсират изчерпването на капацитета на депото в Суходол.

Това каза днес пред журналисти Мария Бояджийска - заместник-кмет по екология в Столичната община. Заедно с кмета Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска и със заместник-кмета кмета по култура Тодор Чобанов тя провери хода на археологическите разкопки при Западната порта на Сердика. Бояджийска съобщи, че до края на следващата година в Горни Богров ще бъде изградено сметище за преработване на биологични отпадъци по проект на оперативната програма "Околна среда" за 46 млн. лева. "Фракцията ще бъде преработвана и от нея ще се произвежда компост, който ще може да се използва за земеделски нужди", обясни Бояджийска.

Проектът за депо в Долни Богров е на обща стойност 36 млн. лева. Според заместник-кмета на София това, което ще бъде използвано за запълване на свободните обеми в Долни Богров, са остатъчни материали - например някои пластмаси и инертни материали,- а също и минимални количества временно биоразградими отпадъци.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2219 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
:-)

2012.10.15 | 16:31

1
И това след няколкото първи копки и процедури за завода за боклук на сегашния и предишен кмет.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини