Унгария забранява на чужденците да купуват земеделска земя

  • 14 октомври 2012 20:40

  • 3977
  • 3
Унгария забранява на чужденците да купуват земеделска земя
©

Премиерът на Унгария Виктор Орбан разкри планове за нов закон, който ще попречи на чужденците да купуват земеделска земя във време, в което експертите предупреждават за предстояща продоволствена криза заради лошите реколти в САЩ и други страни износители на хранителни продукти, предаде АФП.

Щом законът бъде приет чужденците няма да могат да закупуват обработваема земя, заяви Орбан на среща с млади фермери в събота, като добави, че подобни правила се прилагат в страни като Франция и Австрия.

Говорейки пред младежкото крило на Асоциацията на земеделците в Унгария, премиерът посочи, че ще се създаде нов селскостопански сектор, което най-накрая ще сложи край на земеделието по социалистически модел.

"2013 г. ще донесе промени в унгарското земеделие, такива, каквито не е имало през последните 50-100 години”, посочи Орбан, който поясни, че законът ще предпази обработваемите площи от спекуланти и банкери и ще бъде в полза на малките и средни собственици на земя.

Законът също ще върне и земята, „открадната чрез подозрителни сделки за закупуване на земя”, каза премиерът, като посочи, че всички договори ще бъдат изследвани и вероятно анулирани.

Последвайте канала на

Весела Найденова
3977 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.11.24 | 23:11

3
ако и когато стане истина, тогава пиши, че забранява, аман от лъжливи същества
Тодоров

2013.10.23 | 01:53

2
На вас не ви се вярва защото вие може би сте от ония дето искат да си продадат земята скъпо и на чужденци и да се нагушите с пари.И ви дразни възможността за нов мораториум.

2013.10.16 | 23:01

1
Ще стане само тука няма да стане.

Добави коментар

Водещи новини