Facebook укрива данъци

  • 11 октомври 2012 09:41

  • 900
  • 0
Facebook укрива данъци
©

Компанията Facebook беше обвинена в укриване на данъци. Британските власти са установили, че социалната мрежа е платила едва 240 000 лири корпоративен данък миналата година, въпреки печалбата от 175 млн. лири, съобщи БТВ.

Годишният отчет, публикуван в Регистъра на компаниите показа, че „Фейсбук Ю Кей лимитед" е декларирала оборот от 20.4 млн. лири, като е използвал напълно законна схема за намаляване на дължимите плащания.

Експерти от бранша начисляват приходи на стойност 175 милиона лири от дейността на фирмата във Великобритания. Независимо от това „Фейсбук” е успяла да заобиколи плащането на милиони корпоративен данък чрез отклоняването на своите продажби през Ирландия.

Компанията „Фейсбук" е само един от многото онлайн гиганти, които прехвърлят приходите си от Обединеното кралство през офисите си в Ирландия и страни в Европа, за да плащат по-нисък корпоративен данък.

„Ендърс анализис, независима компания за проучвания, заключи, че с продажби на стойност 174 млн. лири „Фейсбук” се явява най-голямата социална мрежа в света, която продължава да привлича рекламодатели.

Последвайте канала на

900 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини