Кабаиванов: АЕЦ "Белене" не е икономически изгоден за България

  • 11 октомври 2012 07:55

  • 674
  • 1
Кабаиванов: АЕЦ "Белене" не е икономически изгоден за България
©

Ние сме против строежа на АЕЦ "Белене". Това не е емоционална позиция, а позиция, придобита след разговори със специалисти. Това заяви в предаването "Денят започва" на БНТ лидерът на СДС Емил Кабаиванов.

Това, което нас ни притеснява около проекта, са новото на ядрена безопасност, икономическата изгода за България и това, че всички договори по него са ставали на тъмно. Ние не сме против ядрената енергетика, но твърдя, че има значителни нарушения на много закони около "Белене". Този проект, не само, че не е изгоден за България, но и е обвит в една тъмнина, каза Кабаиванов.

Според лидера на СДС, ако има референдум, той ще бъде противоконституционен. Той няма да донесе нищо положително, а гласът на гражданите ще бъде използван за удовлетворяване на нечии икономически интереси, каза той и призова българите да не участват в "този политически цирк". Референдумът не е демократичен и е непочтен спрямо нас, затова ние смятаме, че участието в него е недопустимо. Ако се включим в общественото допитване, ще влезем или в решаването на някакви вътрешни проблеми в БСП, или в противоконституционен капан. С референдума БСП искат да си вдигнат политическия рейтинг, обясни Кабаиванов.

По думите на политика, Бюджет 2013 е същия, като този за миналата година, но е малко по-разкрасен и подпомогнат от ПР кампании. С него обаче ние няма да получим по-добро икономическо развитие и стандарт на живот, категоричен бе той.

Последвайте канала на

674 1

Коментари 1

Добави коментар
Милен

2012.10.11 | 23:24

1
Ти какво разбираш от енергетика ! Колкото си доктор толкова си и кмет толкова си е лидер на СДС -Продажник

Добави коментар

Водещи новини