Продуцентът на "Невинността на мюсюлманите" остава в ареста

  • 11 октомври 2012 07:27

  • 749
  • 0
Продуцентът на "Невинността на мюсюлманите" остава в ареста
©

Федерален съд в Лос Анджелис остави в ареста продуцента на скандалния филм "Невинността на мюсюлманите" Накула Басели. Мярката ще бъде в сила до произнасянето на окончателното решение на магистратите дали Басели ще бъде върнат в затвора, където е излежавал присъда за банкови измами.

Делото ще се гледа на 9 ноември. Марк Басили Юсеф, известен още като Накула Басели Накула, е обвинен, че е нарушил условията на изпитателния срок, наложен след предсрочното му освобождаване през 2011 година за добро поведение. Прокуратурата настоява, че именно той е качил в интернет трейлъра към филма "Невинността на мюсюлманите", като използвал псевдонима Сам Басил. Юсеф категорично отрича вината си.

Според по-рано наложено наказание, той не е имал право да използва интернет без разрешение. Ако нарушенията бъдат доказани, той ще бъде върнат в затвора. Съдебните власти обаче изрично подчертаха, че става дума единствено за нарушаването на изпитателния срок и процесът по никакъв начин не е свързан с филма, който вдигна мюсюлманския свят на протест.

Последвайте канала на

749 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини