Хванаха нелегални цигари на Дунав мост

  • 10 октомври 2012 15:31

  • 543
  • 0
Хванаха нелегални цигари на Дунав мост
© Булфото

Лек автомобил „Фолксваген Шаран”, натъпкан с нелегални цигари са задържали митничарите на Дунав мост. Късно снощи служителите на Митница Русе спрели за проверка колата, в която пътували двама румънски граждани.

Те установили, че в „Шарана” са натъпкани почти осем мастербокса цигари в насипно състояние. Неплатеният за тях акциз възлиза на 8020 лева. Кутиите са с надпис «DUTY FREE» и би трябвало да са предназначени за продажба в безмитни валутни магазини, но всъщност са отклонени от специфичното си търговско предназначение. Така от нелегалната търговия с тях нарушителите реализират печелба не само от неплатен акциз, а и от неплатени мита и ДДС.

Държането на цигари без бандерол в немаловажен случай е престъпление, поради което е образувано наказателно производство. Разследването се води от разследващ митнически инспектор. В хода му е установено, че единият от двамата спътници вече е залавян на митнически пункт Силистра с голямо количество нелегални цигари и е осъждан за това. Работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура Русе. По-рано отново на ГКПП “Дунав мост” служители на Митница Русе спират за проверка автобус с румънска регистрация, пътуващ от Гърция за Румъния. В тоалетната на автобуса, във фабрична кухина и в помещението за почивка на шофьорите на автобуса митничарите откриват 790 кутии цигари, марка “LAMPSI”. По случая е уведомена прокуратурата и е образувано незабавно производство.

Последвайте канала на

543 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини