Операция "Непукисти" удари джигитите в Търговищко

  • 08 октомври 2012 13:21

  • 715
  • 0
Операция "Непукисти" удари джигитите в Търговищко
©

През дните на миналата седмица служители на областната дирекция на МВР в Търговище са провели операция, която е била наречена „Непукисти". Акцентът на извършваните от контролните органи проверки на МПС e бил главно по отношение валидността на свидетелствата за управление, използването на светлини по време на движение през деня, нарушения на правилата за движение, извършвани от пешеходци и отнемане предимство на пешеходци от водачи на МПС.

В хода на операцията са проверени общо 815 моторни превозни средства. Констатирани са общо 373 нарушения на Закона за движение по пътищата. Установени са осем случая на управление на МПС без задължителната застраховка „Гражданска отговорност". 46 водачи или пътници са били в автомобилите без обезопасителни колани. Осем водачи са шофирали със свидетелство за управление с изтекъл срок. 290 от нарушенията са за не включени светлини през светлата част на денонощието.

В 21 от случаите нарушенията са извършени от пешеходци или от водачи на МПС спрямо пешеходци.

За така констатираните нарушения служителите на ОД МВР-Търговище са съставили 24 акта за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата и са наложили 349 глоби по същия закон. Проверките по пътищата на областта ще продъ

Последвайте канала на

Novini.bg
715 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини