Израел: Свалихме самолет на Хизбула

  • 07 октомври 2012 12:44

  • 1018
  • 1
Израел: Свалихме самолет на Хизбула
©

Сваленият вчера от израелските ВВС безпилотен самолет над  пустинята Негев вероятно е бил изпратен от ливанската въоръжена  групировка Хизбула, съобщи днес израелско военно радио, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Според източници от армията на Израел летателният апарат е изпълнявал разузнавателна мисия, като същевременно е проверявал  боеготовността на израелската протвовъздушна отбрана. Самолетът  навлязъл в израелското въздушно пространство над ивицата Газа  откъм Средиземно море и продължил полета си над южни райони на  Израел, където е бил свален от изтребители "F-16".

Военни експерти са започнали да проучват останките от машината, вероятно иранско производство. В съобщението на израелското армейско радио се отбелязва, че на борда на безпилотния самолет не е имало стрелково оръжие и експлозиви. Предполага се, че летателният апарат не е стартирал от ивицата Газа, а по-скоро от Ливан.

Последвайте канала на

БТА
1018 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.11.27 | 10:33

1
Е много ясно, че е на Хизбула, та нали отпечатъка намерен от атентата в Бургас е на същия човек от организацията, който е направил и безпилотния самолет! Смешници!

Добави коментар

Водещи новини