Увеличава се незаконният лов на носорози в ЮАР

  • 05 октомври 2012 08:59

  • 1732
  • 0
Увеличава се незаконният лов на носорози в ЮАР
©

Увеличава се незаконният лов на носорози в Южноафриканската република, въпреки новите строги санкции и активизирането на борбата с незаконния лов на намиращите се на границата от изчезване животни. Само за месец септември бракониерите са убили 90 животни, докато през август броят на незаконно убитите носорози е бил 60, предаде ИТАР-ТАСС.

Министерството на околната среда съобщи, че от началото на годината са били убити 430 носорози. Най-много животни са били убити в природния парк Крюгер – 258.

Арестувани са 205 бракониери и търговци на рогове, които се смятат за лечебни в източната медицина и струват около 50 хил. долара на килограм. Въпреки че учените отдавна доказаха, че рогът на носорога няма лечебни свойства, а властите призовават страните-потребители да не пропагандират този мит, унищожаването на носорози не спира.

По данни на Световния фонд за дивата природа незаконният лов на носорози се е увеличил с повече от 3000% за последните пет години, като роговете на убитите животни основно се изпращат във Виетнам, където „се рекламират като средство против махмурлук и лекарство за неизлечими болести”.

От 1970 г. популацията на носорози в Южна Африка се е понижила с 90% На черния континент са останали 25 000 носорози, като 80% от тях обитават територията на ЮАР

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1732 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини