Отнели детето на лелята, поръчала екзекуцията на Женя, заради нощни гуляи

  • 03 октомври 2012 18:45

  • 4447
  • 3
Отнели детето на лелята, поръчала екзекуцията на Женя, заради нощни гуляи
©

Малката дъщеря на сочената за поръчител на убийството на Женя Светла Тодорова тази година е била приета на седмична грижа в дома за деца, лишени от родителска грижа „Другарче“, съобщава petel.

Специализираната грижа за 5-годишната Станимира е била провокирана от сигнал от комшии, отправен към отдел „Закрила на детето“. В него хората посочили, че в дома на Светла се организират шумни събирания до късно, независимо че там живеят деца на 3 и 5 годинки. При посещението социалният работник установил, че двойката, която живее на семейни начала, изпитва затруднения, тъй като няма работа. Ето защо една от мерките за подкрепа и облекчаване на положението била временно момиченцето да отиде в дом „Другарче“, като се връща през почивните дни у дома. След това обаче таткото си намира работа в Белгия и заминава.

В събота окръжният съд удължи срока за настаняване на децата на Светла в институции, тъй като тя бе оставена в ареста. Двете малки деца са поверени на специалистите от дом „Другарче“, а 15-годишната й дъщеря – в Дом за временно настаняване на непълнолетни. Срокът, с който съдът удължи специализираните грижи за децата извън семейството, е 15 дни. През това време баща им се върна от Белгия, а социалните работници имат възможност да обсъдят вариант децата да се преместят да живеят при родителите му.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
4447 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
SAT

2012.10.05 | 22:18

3
PROSTASHKA MUTRA

2012.10.04 | 19:07

2
Тази навън няма да оцелее! Ако аз бях жертвата, ще я ритам в дзурлата до смърт!

2012.10.04 | 06:19

1
Abominacion!

Добави коментар

Водещи новини