Казината - на не по-малко от 300 м от училищата

  • 03 октомври 2012 13:57

  • 603
  • 0
Казината - на не по-малко от 300 м от училищата
© Булфото

Правителството одобри нова Наредба за правилата, начините, техническите способи и изискванията за измерване на отстоянието на игрални зали и казина до училища или домове за деца, лишени от родителски грижи, като отмени досега действалия документ, съобщиха от правителствената информационна служба.

С постановлението се осъществява мярка, насочена към изпълнение на една от целите на Закона за хазарта – ограничаване на риска за малолетни и непълнолетни от достъп до организирани и провеждани хазартни игри на територията на страната.

Според Закона за хазарта игралните зали и казина не могат да се намират на по-малко от 300 м от училища и домове за деца, лишени от родителски грижи, освен ако се намират в хотели, категоризирани с категория четири или пет звезди.

Новите текстове в Наредбата са съобразени с промените в нормативната уредба, с които се въвеждат изисквания за отстояние на игрални зали и казина спрямо домовете за деца, лишени от родителски грижи, и отпадат нормите по отношение на казармите. В съответствие с чл. 44, ал. 1 от Закона за хазарта отпада и възможността за несъобразяване на отстоянието в случаите, когато игралните зали и казина са разположени в хотели, категоризирани като тризвездни.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
603 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини