Гласуваме на референдум за АЕЦ "Белене" през декември

  • 02 октомври 2012 08:17

  • 1856
  • 8
Гласуваме на референдум за АЕЦ "Белене" през декември
©

Криво-ляво БСП събра над 500 000 подписа, което гарантира провеждането на референдума за АЕЦ „Белене“. Това заяви пред БТВ Доброслав Димитров от ГЕРБ.

„25% от подписите са невалидни, има дори подписи на починали хора. Не е ясно и колко от подписалите се знаят, че участват в подобна подписка“, изтъкна народният представител. Димитров припомни как в подписка за промяна на Конституцията беше включено името на негов колега депутат от ГЕРБ, без той да знае.

Според изискването на закона до три месеца от входирането на подписката в парламента трябва да се проведе референдума. Това означава, че или декември или през януари ще се проведе референдума, каза Димитров. След като беше доказана валидността на подписката, трябва да се внесе решение в правна комисия и там да се формира въпроса, по който ще се проведе допитването. Във въпроса на БСП имаше две хипотези – искате ли ядрена енергетика и втората хипотеза за АЕЦ „Белене“. Такъв въпрос не може да бъде зададен на референдум, защото може да съм за ядрената енергетика, но против проекта АЕЦ „Белене“, категоричен е Димитров. Според закона въпросът може да бъде редактиран, но не и променян смислово. Коректно трябва да се попита кой трябва да построи втората централа, посочи Димитров.

Последвайте канала на

Novini.bg
1856 8

Коментари 8

Добави коментар
Анонимен

2012.10.08 | 15:55

8
Айде сега вие герберски копелета толкова лъжете че не е истина. А точно вие спечелихте втори мандат благодарение на фалшиви гласове. Да си припомним списъците които предоставяха на времето ГЕРБ в кабинета на Станишев, и той изтъкна точно това, много имена на вече починали хора, много имена несъществуващи или фалшиви, писани с еднакъв химикал почерк, и сходни подписи. Недейте точно вие да говорите за фалшиви подписки герберски копелета.
ДО АНОНИМНИЯ

2012.10.02 | 23:30

6
Историята е доказала че червените помияри в България само са крали и разрушавали! Не можеш да си представиш колко ми е готино да чета как ревеш! Също с радост установявам че все по-малко помияри оставате. На референдума ще разберете колко сте жалки.

2012.10.08 | 15:53

7
Много е лесно на този етап да плюете по бойко,като се има предвид че вие си го избрахте да ви води вас стадо от овце,(първите избори си бяха истински).Още когато Бойко беше кандидат за премиер 90 процента от мойте познати щяха,а и гласуваха за него,въпреки че опитх да ги разубедявам,никой не те слуша братко.Като стадо овце право към секцийте и за Бойко.След като вече се усра в кражбите берчинствата и така нататък......даже и най-простите бабички разбират що за престъпник е той.Поздрави за всички мислещи хора.

2012.10.02 | 23:30

5
Ама защо трябва да се дават пари за пиар на комуно - копеленцата. Те мълчат, че ще струва милиони. Да се дадат тия пари на нуждаещи. Нали се намери кой да даде пари сега пак им не изнася, а нищо не направиха боклуците, само си имаха параван за кражби.

2012.10.02 | 23:30

4
Как ще ме убедят да гласувам? Ще ми кажат ли - "тока ще поевтинее?" Какво го интересува обикновеният българин политическите игри на олигархията и колко ще спечели от проекта Р. Овч.?
Радо

2012.10.02 | 23:29

3
Истината е че при втора атомна фотоволтаиците няма да са ни нужни нито централите с въглища които ще хлопнат кепенци. Просто се гонят интереси до по последно да се плаща най скъпият на земята скоро тока ще се изравни с цената на златото!
чук

2012.10.02 | 23:29

2
не би ли трябвало референдум да се прави при едни постоянни договорености,а не при постоннопроменящи се правила? Защото ще се окаже, че утре и турците ще искат да се включат в Белене,пък ние току виж сме гласували "за" на референдума?

2012.10.02 | 23:12

1
Кой ще питате ? 1 000 000 цигани нямащи основно образование и незнаещи, какво е това атомна централа или 1 000 000 неграмотни мюсюлмани интересуващи се само от алах и педала мохамед? Право на глас трябва да получат само хора с минимум средно образование и плащащи данъци, т. е. хората движещи икономиката! Недейте да харчите пари да питате талибаните и чернилките!

Добави коментар

Водещи новини