Дават топъл обяд на 620 бедни в София от днес

  • 01 октомври 2012 11:19

  • 1977
  • 0
Дават топъл обяд на 620 бедни в София от днес
©

От 1 октомври започва раздаването на топъл обяд на около 620 социалнослаби хора в София. Това каза кметът на Столична община Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска при посещението й на новия клуб на пенсионера в ж.к. "Света Троица".

Това е поредният Клуб на пенсионера и инвалида, който правим. Миналата година открихме шест клуба, тази година - още шест и с тях ще станат общо 21. За изграждането на такива клубове са нужни средства – около 170 хиляди лева е бюджетът за тази година за ремонт и оборудване. Всеки път, когато дойда виждам, че си струва, защото вие ми давате силата да продължим да работим, каза Фандъкова.

Уредниците в пенсионерските клубове са служители на общината. Столичният кмет заяви, че трябва да се помага на хората, особено на тези, които наистина живеят трудно. "Осигуряваме им топъл обяд. От 1 октомври започва раздаването на топъл обяд на около 620 социалнослаби хора в София, в шест столични района, а от 1 декември - още 1350, което е част от проект, който за поредна година ще реализираме. Като включим и социалния патронаж, който ежедневно осигурява храна на 1750 души, около 4000 социалнослаби хора в София, получават топъл обяд, а социалният патронаж предоставя и други грижи в домовете – дребни ремонти, долекарска помощ, леки ремонти. Това са нашите майки и бащи и аз с огромно уважение искам да им честитя празника", каза още кметът на София.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1977 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини