Протестиращи към шефа на ДКЕВР: Ето го мишока! (видео)

  • 01 октомври 2012 09:43

  • 1995
  • 1
Протестиращи към шефа на ДКЕВР: Ето го мишока! (видео)
©

Около 100 човека, работещи във фирми, произвеждащи електроенергия от възобновяеми енергийни източници се събраха за втори път след миналия понеделник на протест пред сградата на ДКЕВР на бул. "Дондуков" в София, предаде репортер на Novini.bg.

Те са недоволни от новата такса, която енергийният регулатор наложи на фотоволтаичните централи. Със свое решение от 14 септември ДКЕВР наложи такса в размер на 40% за достъп до мрежата.

Те отново заявиха, че решението е  взето на тъмно и таксата е незаконна. Протестиращите са категорични, че ще търсят правата си в съда. Те заявиха, че въвеждането на таксата ще доведе до фалит на някои от фирмите и по този начин много хора ще останат без работа. Протестиращите посочиха, че през периода 2010-2012 г. в сектора са открити 25 000-30 000 работни места, има 1400 инвеститори - малки и средни български предприемачи. По думите им, енергийните мощности са изградени с частни ресурси, а не като например при проектите "Цанков камък" и АЕЦ "Белене", където се разходват пари на данъкоплатеца.

В 9.00 ч. в сградата влезе председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев. Той слезе от колата си, като през целия път до входа на сградата бе освиркван бурно от хората, които го посрещнаха с възгласи "Ето го мишока" и поискаха оставката му.

"Защо убиваме българския инвеститор", "Няма такава държава", "Къде отиват парите от зелената добавка, искаме отчет" - бяха част от надписите на плакатите, които носеха протестиращите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1995 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.10.03 | 13:16

1
Инвеститорите във фотоволтаичните централи са си чисти крадци свикнали по лесния начин да печелят от делавера.Да си продават тока на нормални цени или да я пишат лоша инвестиция "всеки греши и от грешките се учи" Делаверите трябва да бъдат спрени.

Добави коментар

Водещи новини