Аню Ангелов: Не се нарушават социалните права на военните

  • 01 октомври 2012 08:10

  • 957
  • 3
Аню Ангелов: Не се нарушават социалните права на военните
©

Никога не съм казвал, че военните трябва да се откажат от заплатите си като обезщетение при пенсиониране. Огромна част от сержантите искат да се увеличи възрастта, за да могат да се пенсионират. Това заяви министърът на отбраната Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март в сутрешния блок на БНТ.

Никакви социални права не се нарушават, запазват се всичките. Дори офицерът да реши да напусне след 10 години стаж, той си получава заплатите на куп, заяви Ангелов.

"Легия "Раковски" са били извикани два дена преди да обявя решението за пенсионната реформа и те нищо не ми казаха тогава. Има законни стъпки, които могат да се предприемат, а именно чрез съда. Трета година са министър и всяка година, когато се приема бюджетът се започва дебат за премахването на тези 20 заплати компенсация. В закона сме записали, че лицата, които са изпълнявали военна служба могат да се пенсионират с 27 години трудов стаж. Ако е младши офицер може да се пенсионира на 52, а ако е старши на 54 години", разясни военният министър.

"Стремежът ни е да се получи компенсация на тригодишната инфлация. Това решение не е окончателно. Ако видя 8-10% увеличение на заплатите на военните в бюджета - ще оттегля това предложение", заяви още той.

Въвеждането на тази пенсионна възраст позволява на военните да се чувстват сигурни. Протестът, с който плашат от легия "Раковско"е неизпълнение на военните задължения. Те могат да се събират, да пушат, да правят каквото искат. Но те трябва да разбират, че не са синдикална организация, коментира Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март.

Военно- транспортният самолет "Спартан" не е летял с министър-председателят. А що се отнася до вертолетите "Кугър" - да, летели са с премиерът и ще продължават да летят с него, когато той сметне, че това е необходимо. Други министри са се возили с военните хеликоптери и те имат това законово право", заяви той.

Последвайте канала на

957 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Dr

2012.10.02 | 21:51

3
Д---ба пуяка тлъст,подмазен мазен.
ICEMAN

2012.10.02 | 21:51

2
Господин министър в кое са сигурни военнослужещите, че няма да доживеят до пенсия ли, или че не им гарантирате служба в БА до пенсия, или че не им осигурявате кариерно развитие защото ще има една "Тапа" на всички нива, или че догодина няма да режите и от заплатите, Да сигурни са в едно, че БА вече не е институция а маша в ръцете на политиците? Господин министър не мислете че военнослужещите са "тъпи"
ba

2012.10.02 | 21:51

1
Защо ли имам чувството че този министър май не е в час нито познава ЗОВС на РБ нито ППЗОВС на РБ. Да не говорим че ни сравнява с цивилните служители, правните взаимоотношения на които е по КТ или Закона за държавната администрация. Господин министър време ви е вече да си ходите и да не се правите на ударен с мокър парцал. А що се отнася до бюджета на МО вземете и си го прегледайте каква част от БВП е и каква част е залегнат във вашите документи.Не мислете че вадим доматите с коловете и картофите с динамит.НЕ ПИПАЙТЕ ЛЕГИЯТА!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини