Свидетелите срещу ислямистите в Пазарджик се объркаха пред съда

  • 27 септември 2012 11:25

  • 2090
  • 4
Свидетелите срещу ислямистите в Пазарджик се объркаха пред съда
©

Пазарджишкият окръжен съд започна с разпита на останалите свидетели по делото срещу 13-те обвинени за радикален ислям. От призованите за днес 18 свидетели, се явяват 16, до момента са разпитани само трима.

Пред съда Бранимир Змияров, който е секретар на джамийското настоятелство в джамията в циганската махала в Пазарджик каза, че един от обвиняемите Ахмед Ахмед е изнасял лекции в джамията, че е салафит и обвиняемият също е такъв. Прокуратурата направи искане за прочитане на показанията му от досъдебното производство заради противоречия.

На 27 април 2011 г. свидетелят е казал, че ислямът ще завладее света и, че е правилната религия, това е проповядвал и обвиняемият Ахмед Ахмед, а също и че целият свят ще стане ислямски. Всички, които не са мюсюлмани, ще горят в ада и само ислямската религия е правилна. Сега свидетелят каза, че не е говорил такива нещо и не знае защо се е подписал в протокола за разпит. Другият разпитан свидетел е Иван Моллов, имам в джамията в махалата в Пазарджик. Той също не потвърди дадените показания в досъдебното производство.

Последният разпитан досега свидетел Светослав Манчев каза, че е нормално да бъде салафит и да изповядва тази част от исляма, че е чел лекции на обвиняемите Мутлу, Ахмед и Салих, в които е записано, че властта идва от Аллах, че жените трябва да се забулват в черни дрехи. На свидетеля също бяха прочетени показанията от досъдебното производство заради противоречия. Там той е казал, че не приема държавата и спазва само религиозните закони, защото властта се дава от Аллах. Пред съда той също каза, че не владее добре български и не е разбрал под какво се е подписал. Пазарджишкият съд продължава с разпита на останалите свидетели.

Последвайте канала на

Novini.bg
2090 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2012.09.28 | 12:09

4
ИСЛЯМА Е ПСИХИЧЕСКО ЗАБОЛЯВАНЕ И ЛЕЧЕНИЕТО Е СМЪРТ!

2012.09.28 | 12:09

3
Тези са много опасни хора, живял съм 2 години в САЩ и това което видях миналото лято, когато имаха някъв ислямистки празник (през август или септември беше) около 100-на като тези от снимката се предвижваха по улицата и около тях още толкова полицая ги придружават. Ако не бяха опасни тези нямаше да има полицаи около тях!

2012.09.28 | 12:09

2
Да който не иска да говори единственият официален език в БГ, заслужава естрадация за някоя Африканска държава и там да си прави каквото иска!

2012.09.28 | 09:40

1
Не говорели добре български и не разбирали. Моля!?!?!? На български гражданин, който не знае родния си език, да му се отнема гражданството. Има достатъчно желаещи кандидат-европейци, които с удоволствие ще научат български език. А на тези изменници - да хващат камънака към Анадола и после пустинята към Саудитска Арабия!

Добави коментар

Водещи новини