Франция зове за военна намеса в Мали

  • 27 септември 2012 07:35

  • 720
  • 0
Франция зове за военна намеса в Мали
©

Френският президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 призова Съвета за сигурност на ООН да даде мандат за военна интервенция в Мали, предаде АП.

Франция ще окаже тилова подкрепа на евентуалната военна мисия на страни от Западна Африка, която да освободи северните райони на Мали, които се контролират от свързани с Ал Кайда ислямисти, каза той на министерско заседание на Съвета. Същевременно Оланд подчерта, че е изключено да се преговаря с терористи. На заседанието на Съвета за сигурност държавният секретар на САЩ Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 констатира, че малийската армия и полиция се нуждаят от помощ. Тя добави, че намесата на африкански войски в Сомалия и Кот д'Ивоар е била успешна.

Временното правителство на Мали е поискало от Икономическата общност на държавите от Западна АФрика (ECOWAS) военна помощ за прогонването на ислямистките бунтовници. От организацията чакат разрешението на ООН, за да пратят контингент от около 3000 войници в северно Мали.

Последвайте канала на

БТА
720 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини