Хора на Цар Киро разкатават по съда вуйчото на прегазения Ангел

  • 26 септември 2012 15:44

  • 958
  • 0
Хора на Цар Киро разкатават по съда вуйчото на прегазения Ангел
©

За пореден път отложиха делото за хулиганство срещу Веселин Христов, вуйчо на убития в Катуница Ангел Петров, предаде репортер на novini.bg.

Делото е заведено от прокуратурата заради внук на Кирил Рашков-Кристиян Илиев, който твърди, че Веселин Христов и жители на Катуница са го заплашили с убийство в пловдивско заведение. Четирима от призованите петима свидетели днес не се явиха на заседанието. Адвокатът на Веселин Христов-Стефка Караджова смята, че делото ще бъде разтакавано във времето от фамилия Рашкови. Тя чула от сина на цар Киро –Ангел да се хвали след делото пред близките им, че нарочно ще бавят делото поне две години. Основният свидетел по делото Кристиян също не се яви в съда. Бившият приятел на внучка на цар Киро, който също е свидетел по делото заяви днес пред съда, че не си спомня нищо, защото тренирал бокс, наскоро се бил и получил амнезия. Досега са разпитани близо 30 свидетели.

Внукът на Кирил Рашков твърди, че е е бил заплашван с убийство от Веселин Христов. По думите на Кристиян, Христов му е казал, че „този път са много хора и ще го убие и излежи”. Той разказа ,че и сега се страхува от Христов и хората му.
Преди време Веселин Христов показа пред журналисти съобщение, изпратено до него през социалната мрежа Facebook от Кристиян. В него внукът на Рашков му отправя закани и го обижда. Христов е категоричен, че въпросната вечер за която го обвиняват между тях не е имало диалог. Спорeд него по делото голяма част от разпитаните са лъжесвидетели.

Днес беше отложено и делото срещу Георги Йорданов и Спас Христов, прегазили две момчета и трима полицаи при бунтовете в Катуница. На двамата са им повдигнати обвинения за умишлено причиняване на средна телесна повреда на Венцислав Гeоргиев, Валентин Костов, Атанас Васев и Петър Георгиев. Инцидентът стана на 23 септември вечерта, когато при размириците в село Катуница бе убит 19-годишният Ангел. Тогава Христов и Йорданова минаха през множеството пред палатите на фамилията на Кирил Рашков, за да избягат.

Петър Георгиев, който пострада най-тежко, месец и половина бе на легло, а в продължение на 5 месеца се възтановяваше. Той каза, че все още ярост към хората, които прегазиха и убиха приятеля му Ангел. Делото беше отложено заради назначени две нови експертизи.

Последвайте канала на

Novini.bg
958 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини