Започна изборът на членове на ВСС от парламентарната квота

  • 26 септември 2012 09:48

  • 603
  • 0
Започна изборът на членове на ВСС от парламентарната квота
©

Парламентът започна избор на членове на Висшия съдебен съвет от парламентарната квота.

17-те кандидати ще бъдат последователно представени по азбучен ред от вносителите на предложенията. Кандидатите са Бойко Рашков, Валентина Драганова, Васил Петров, Владислав Славов, Галина Пачовска-Карагьозова, Димитър Узунов, Йордан Давчев, Каролина Михайлова, Магдалена Лазарова-Проданова, Мария Кузманова, Надя Пеловска-Дилкова, Незабравка Стоева, Светла Петкова, Соня Найденова, Тодор Мерджанов, Юлиана Колева, Ясен Тодоров.

Депутатите трябва да изберат 11 членове на ВСС от квотата на Народното събрание. Гласуването ще се извърши явно, чрез компютризирана система за гласуване последователно по азбучен ред на личните имена на кандидатите. За избрани ще се смятат тези единадесет, които са получили най-много гласове с обикновено мнозинство от присъстващите народни представители.
В случай, че повече от единадесет кандидати, получили необходимия брой гласове, имат равен резултат, между кандидатите, с най-малък равен брой гласове, се провежда балотаж. За избран, съответно избрани, до запълване на пълния брой на местата от квотата на Народното събрание, ще се смятат тези, които са получили най–много гласове, с обикновено мнозинство от присъстващите народни представители.

Депутатите отхвърлиха предложение на ПГ на „Атака” за промени в Наказателния кодекс относно неизбежната отбрана да се включи в дневния ред на Народното събрание. Гласуваха 157 депутати , за - 28, против - 42, въздържал се – 87.

Огнян Стоичков от „Атака” предложи в програмата на НС да се включи законопроект за изменение и допълнение на Закона за ДДС. Промените, които предлагат от „Атака” са свързани с ДДС върху даренията. Депутатите отхвърлиха и това предложение.

Председателят на Парламентарната комисия по правни въпроси Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после представи доклад на комисията във връзка с избора на членове на ВСС от квотата на Народното събрание.

Последвайте канала на

Десислава Станева
603 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини