Викат на разпит рапър, писал "не вярвам в ГЕРБ, а в герба" (видео)

  • 25 септември 2012 19:22

  • 9099
  • 25
Викат на разпит рапър, писал "не вярвам в ГЕРБ, а в герба" (видео)
©

Изпятата от Мишо Шамара песен "Бяло, зелено, червено" донесе проблеми с правосъдието за автора на текста Серафим Мартинов - Сарафа. Утре младият рапър трябва да се яви в Националната следствена служба, за да обясни текстовете на песните си, съобщава БТВ.

Сарафа, който в своя песен декларира, че "не вярва в ГЕРБ, но силно вярва в герба", е привикан на разпит в прокуратурата. Никой от ПП ГЕРБ не е сезирал прокуратурата за песента на младия рапър Серафим Мартинов - Сарафа, съобщават от управляващата партия, по повод утрешния разпит в НСлС на певеца

"Ръцете си вдигнете, не за мен,за българския рап.
Ще се видим скоро и в твоя град.
Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба.
Ти гледай напред и един ден всичко ще бъде наред".

Песента е направена като ремикс на "Black and Yellow" - известния хит на Wiz Khalifa.

"Не знам какво толкова съм изпял, но явно съм докоснал някой с думите ми. За мен е малко смешно 2012 г. да ме викат в прокуратурата да се обяснявам за текстовете на песните ми. Смятам, че живеем в демократична държава, живеем в бъдещето, не в 80-те. Нали има свобода на словото. Ще си говорим и ще си пеем каквото си искаме", коментира Сарафа.

Рапърът заподозря, че разпитите целят сплашване. "Аз нямам намерение да обиждам когото и да е в песните ми. В тях пея това, което усещам и виждам. Трябва да се извиня на някого ли?", попита риторично той.

"Следователка ме попита дали "София Де Жанейро" е моя песен и след като потвърдих, каза, че било гнусно. Иначе харесвала хип-хоп. Не мога да си обясня рап музиката ли е виновна на държавата. Ако е така, е доста плашещо", категоричен е Сарафа.

Преди него на разпит още през май бе извикан и Мишо Шамара. По думите на изпълнителя, напоследък известен като Биг Ша, причината за разпита е неговата песен „Сърцата ни". В началото на клипа рапърът отправя послание към управляващите, в което настоява да се съобразяват с народа, който ги е избрал.

По-късно днес стана ясно, че Сарафа е призован за разпит в Националната следствена служба във връзка с дело, което се води срещу неговия "колега" Мишо Шамара.  По-късно зам.-главният прокурор и директор на следствието Бойко Рашков, уточни пред "Капитал", че Сарафов е бил призован като свидетел заради общата им песен с Мишо Шамара "Бяло, зелено, червено".

През август прокурорът от Софийска градска прокуратура Милко Момчев, който наблюдава разследването, е възложил на следовател от Националната следствена служба да води досъдебното производство срещу рапъра Мишо Шамара (Биг Ша) заради пасаж от въпросната песен.

Разследването се води от следователя Стефка Мулячка, която преди години водеше делото за убийството на българския студент в Париж Мартин Борилски. Тя не беше открита за коментар.

Досъдебното производство е образувано по чл.108, ал. 2 от Наказателния кодекс: "който по какъвто и да е начин опетни герба, знамето или химна на Република България, се наказва с лишаване от свобода до две години или с глоба до три хиляди лева."

Официалната версия на разследващите е, че престъплението е извършено с изпяването на пасажа:

От трите цвята най-много обичам бялото.
Зеленото го пуша и съм high.
Не прекалявам с нищо,щото I dont wanna die,die.
Червеното е като мензис, като кисела мацка с Тойота Авенсис.


В същата песен обаче е и фразата: "Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба.". Според рапъра Мишо Шамара именно тази фраза е станал причина да бъде разследван.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9099 25

Коментари 25

Добави коментар

2012.09.28 | 09:57

25
Ей братлета тези дето ни мачкат от ГЕРБ са до време, да стягаме нови песнички за новите измамници във властта. Никой не може да ни затвори устата да пеем. Такива репресии не е имало и през соца.

2012.09.28 | 09:57

24
А бе защо всеки с висока липса на обществен интерес към личността му, започва да врещи как го потискат, цензорират и т.н. Всичко е с цел да си откраднат още 5 минути слава, че съвсем ще ги забравим. "Хората от гетото" направиха неква вяла песен със социален текст и като никой не искал да я върти - цензурирала ги властта. То и аз мога да запиша в гаража нещо стил "Гошо от Почивка", ама ще тръгна ли да обвинявам медиите, ако не искат да въртят поредната глупост?
ina

2012.09.28 | 09:57

23
ами да отделят малко време и за гнусните чалгаджийски текстове, които осакатяват цялото ново поколение. Иначе май някой се е попрестарал, смешно губене на време и много пари за сметка на бедния българин, който оба4е няма кой да го опази от истинските престъпници!

2012.09.28 | 09:56

22
ГЕРБ=БКП
София-град

2012.09.28 | 09:56

21
Оригиналът на тази песен се казва Black And Yellow и се изпълнява от Wiz Khalifa. Защо не ги съдят за авторски права? Бездарните рнб мишки освен да крадат инструментали друго не знаят. УУУУУУ wiggers, даже и wiggers не са...позьори смешни. ето линк за ю.туб /watch?v=UePtoxDhJSw
Capone

2012.09.26 | 19:10

6
Защото си тъп като дъска,и си нямаш идея от хип хоп..щом мислиш че това е кражба значи си напълно малоумен (ПС:Не слушам Шамара и компания)ХОРА КОГАТО НЕ РАЗБИРАТЕ ОТ НЕЩО НЕ ГО КОМЕНТИРАТЕ...
:)

2012.09.28 | 09:56

20
6amara i Sarafa sa nai golemite Paliaci i sme6nici i daje za tiahnoto tupo tvor4estvo 6teli da gi razsledvat utre ako niakoi prudne v metroto mogat za teroristi4en akt da go sudiat ama i NSS sa golemi paliaci su6to - s edna duma JOKERI i dolna sgan.
абв

2012.09.28 | 09:56

19
Рапъра да не се прави на ощипана госпожица.Много ясно, че го викат не заради ГЕРБ,а заради това, че петни знамето на България.За това знаме са умирали за да го спасят,а това което ,,пее" рапъра показва неговата простащина.
Дърт комунист

2012.09.27 | 17:58

18
Едно време, който говореше против партията - веднага на разпит в милицията и после тихом мълком къртовски труд в предприятията, ТКСЗ-то или в затвора в Белене! Уж от повече от 20 години няма комунизъм, а нищо не се е променило... Лошо, лошо...
Красимир

2012.09.27 | 13:08

17
КОЙТО ИСКА ВЛАСТ Е ПЕДЕРАСТ

2012.09.27 | 13:07

16
6te zapo4nat s diktatura.tea sa ludi za vlast i pari.boi po robskia narod.

Добави коментар

Водещи новини