Аню Ангелов ще се бори за повече от 3% увеличение на заплатите на военните

  • 24 септември 2012 12:16

  • 799
  • 0
Аню Ангелов ще се бори за повече от 3% увеличение на заплатите на военните
© Булфото

Военните дават заявка за по-сериозно увеличение на заплатите!

При откриването на учебната година във Военноморското училище във Варна, военният министър Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март заяви, че ще се бори за повече от 3 на сто увеличение на заплатите на военните, съобщи БТВ.

Тази година студентите във Висшето Военноморско училище са малко над 500, а курсантите - само 18.

Вдигането на заплатите на военните е най-обсъжданата тема въпреки тържествения повод. Според военния министър 3-процентно увеличение е възможно дори само със собствени средства, но ще се борят за още.

"Поне трябва да покрива инфлацията, следователно ще се бориме за по-високи проценти, но ще трябва и известно увеличение на фонд „Работна заплата", заяви Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март.

Тази седмица предстоят окончателните преговори с финансовото министерство. Тогава ще се обсъжда и отпадането на две от привилегиите за военнослужещи.

"Едната е да има пределна възраст. Тя да е равна на пределната възраст за служба във въоръжените сили в зависимост от званието и тогава да получат право на пенсия. Това от една страна ще намали натиска върху НОИ за следващата година. От друга страна ще позволи по-дълго кариерно развитие", смята военният министър.

Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март обеща заплатите при пенсия да се запазят, защото това не е привилегия, а компенсация. Оборудването за фрегатите пък няма да е на дневен ред поне до 2014 година.

Последвайте канала на

Десислава Станева
799 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини