Изнасяме канабис за Гърция

  • 24 септември 2012 07:07

  • 615
  • 0
Изнасяме канабис за Гърция
©

Директорът на благоевградската полиция Георги Костов, заявява на страниците на в. Преса, че в последните години се забелязва износ от България към Гърция на марихуана.

Най- сигурният начин за отглеждането на канабиса е да се засади в гората. Там той вирее необезпокоявано и официално теренът няма собственик, който да се подведе под отговорност, твърдят в петричко. Има и хора, които го сеят в изоставени чужди ниви или пък сред градини с царевица и бостани. Най- честото оправдание на местните баби и дядовци е, че вятърът сам е довял семената от Гърция и никой не може да се бори с природните стихии. Този занаят процъфтява в петричките села, защото те са скътани в планината и са труднодостъпни. Освен това климатичните условия са идеални- температурите са любими на тази култура, която не е капризна и вирее лесно.

Отглеждането на това растение е лесно и не се изискват никакви инвестиции. Гроздето и канабисът се отглеждат при еднакви климатични условия. Ако се съди по думите на винопроизводителите, че тази година се очаква добра реколта, то значи и канабисът ще даде добър плод, завършва комисар Костов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
615 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини