Росен Плевнелиев е на посещение в САЩ

  • 23 септември 2012 21:07

  • 912
  • 0
Росен Плевнелиев е на посещение в САЩ
©

Българският президент Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще вземе участие в 67-та сесия на Общото събрание на ООН, която се провежда в Ню Йорк.

Заедно с външния министър Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 той е на работно посещение в САЩ.

На 25 септември българският държавен глава ще направи изказване пред ООН, а програмата му предвижда редица разговори с държавни и правителствени лидери от цял свят, съобщи БНТ.

Официалната програма на българския президент стартира с участия в откриването на годишното пленарно заседания на "Глобалната инициатива на Клинтън". В различни дискусии на форума се очаква да говорят американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият и кандидатът за поста Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на. Друг български президент - Петър Стоянов - е в управата на организацията.

Бил Клинтън започна инициативата през 2005 г. с цел да събере на едно място бизнесът и филантропията. Даренията, събрани чрез форума, са вече на стойност над 60 млрд. долара.

На днешното заседание се очаква да присъстват лидери и звезди като Бил Гейтс, Карлос Слим, Уорън Бъфет, крал Хуан Карлос, кралицата на Йордания Рания, Майкъл Дъглас, Деми Мур.

Малко по-късно днес президентът Плевнелиев ще разговаря и с генералния секретар на ООН Бан Ки Мун. След това ще открие учебната година на българските училища в Ню Йорк и ще отбележи Деня на независимостта на страната ни с българската общност там.

 

Последвайте канала на

912 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини