15 г. полицията не обръщала внимание на жалби срещу психаря, заклал мъж в Толстой

  • 20 септември 2012 19:30

  • 946
  • 0
15 г. полицията не обръщала внимание на жалби срещу психаря, заклал мъж в Толстой
©

Кървавото убийство в столичния квартал "Толстой", при което 33-годишният циганин Ангел Йорданов беше наръган от психичноболен съсед, е заради 15-годишно бездействие от страна на държавата. Жителите на блок 19, където живее семейството на жертвата и убиецът Иван, се оплакват, че никой не е обърнал внимание на сигналите за психически тормоз, които са подавали всяка седмица, съобщава Дарик.

През всичките години жалбите срещу психичноболния Иван са стотици, а отговорът на всички - че след като няма нараняване или инцидент, полицаите не могат да реагират.

66-годишният Иван уби съседа си в късния следобед във вторник. Жителите на блок 19 разказаха за психическия тормоз през годините и за това как Иван им е обещавал кървава баня: „Полицията не взе никакви мерки. При системните обаждания на телефон 112 ни казваха, че щом няма инцидент, няма да дойдат. Това е в продължение на години. Той заплашваше целия вход. Той каза, че следващия, който хване, ще бъде кървава баня".

Назначена е психологическа експертиза, която ще докаже вменяем ли е бил Иван, докато е убивал съседа си и ще може ли да понесе наказателна отговорност за случилото се. Той остава в ареста за 72 часа.

Последвайте канала на

Novini.bg
946 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини