МВР не знаели за подкупи на фармацевтичен гигант в здравното ведомство

  • 20 септември 2012 16:04

  • 745
  • 0
МВР не знаели за подкупи на фармацевтичен гигант в здравното ведомство
©

МВР не е разследвало дали държавни служители от здравното министерство са били подкупвани от фармацевтичната компания Pfizer в периода 1999-2005 година, става ясно от писмен отговор на вътрешния министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа на питане по темата от депутата от Синята коалиция Ваньо Шарков, цитиран от Дарик радио.

Във ведомството не е постъпвал сигнал за организирана такава престъпна дейност и не са установени лица, получавали подкупи от въпросната компания, отбелязват от МВР.

„Българската страна не е провела такова разследване, няма такова разследване и в момента въпреки признанието от страна на фармацевтичната компания, че е платила такива подкупи. Мисля, че беше освен в България, имаше в Русия, Сърбия - в Източна Европа", заяви депутатът.

Пред Дарик Шарков каза още, че в петък ще има питане по темата към здравния министър Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,. „Очаквам в утрешния ден за парламентарен контрол отговори от Министерството на здравеопазването, което би трябвало да е наясно кои държавни служители в този период са работили с тази фармацевтична компания или поне тези, които са отговаряли за провежданата тогава лекарствена политика. Когато една фармацевтична компания признава, че е платила подкупи и то на български държавни служители, нормално е да се влезе в контакт с представителите на тази компания. Нормално е да има разследване от българска страна, за да бъде пресечена възможността тези служители да продължават да работят в Министерството на здравеопазването и да работят едва ли не по същия начин. Дано да не са на работа и дано да е установено кои са тези служители, ако е проявена активност, разбира се, от българска страна", добави още Ваньо Шарков.

Последвайте канала на

Novini.bg
745 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини