Кои са най-образованите звезди в Холивуд?

  • 19 септември 2012 17:23

  • 2501
  • 0
Кои са най-образованите звезди в Холивуд?
©

Класациите в света на шоубизнеса обикновено се въртят около това кои са най-богатите, най-елегантните или най-красивите. Рядко обаче се замисляме кои са най-образованите звезди в Холивуд. Оказва се, че броят им никак не е малък. Много от най-големите имена в киното могат да се похвалят със завиден коефициент на интелигентност и дипломи от най-престижните висши училища в света, разказва БНТ.

Оскарите не са единствените престижни трофеи за голяма част от холивудските звезди. Освен красиви и доказано талантливи, някои от най-известните актьори имат и сериозно образование.

През 2003 г. Натали Портман завършва успешно обучението си по психология в един от най-добрите университети в света. Актрисата от "Черният лебед" има диплома от Харвард. Красавицата владее иврит, френски и японски.

"Най-сексапилният мъж" за 2008 г. според сп. "Peoplе" Хю Джакман е сред най-интелигентните красавци. Той e възпитаник на Техническия университет в Сидни, откъдето има бакалавърска степен по комуникации.

Талантливият актьор, режисьор и баща на седем деца Кевин Костнър е дипломиран бакалавър по бизнес науки от Държавния университет в Калифорния.

Арнолд Шварценегер не случайно беше губернатор на Калифорния. Освен актьорското майсторство, Терминаторът много добре се изявява и в света на бизнеса. Шварценегер завършва университета в Уисконсин. Специалността му е "Бизнес и международни икономически отношения".

Хю Грант е завършил курса по Английска литература не къде да е, а в Оксфорд. Неговият сънародник Роуън Аткинсън, по-известен като Мистър Бийн, всъщност е дипломиран магистър по инженерни науки от Оксфорд.

Саша Баран Коен нашумя с ролята си на Диктатора. Ексцентричността и скандалното поведение обаче не са единствените му козове. В реалния живот актьорът е бакалавър от престижния университет в Кеймбридж.

В класацията на най-образованите звезди в Холивуд попадат още Джоди Фостър, Дейвид Духовни и Луси Лиу.

Последвайте канала на

2501 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини