Арестуваха група, източвала ДДС

  • 19 септември 2012 11:33

  • 1181
  • 0
Арестуваха група, източвала ДДС
©

12 души са задържани за извършени данъчни престъпления . Те са ощетили държавната хазна с минимум 5 млн. лв.

Разследването по делото е започнало на 11.09.2012 г. срещу неизвестен извършител. В хода му са установени множество лица, за които са събрани доказателства, че са съпричастни към схема за източване на ДДС. От първоначалните доказателства по делото се установява, че държавният бюджет е ощетен с парична сума надхвърляща 5 млн. лева.

На 18.09.2012 г. под наблюдението на Окръжна прокуратура гр. Пловдив са предприети процесуално-следствени действия от разследващи полицаи и полицейски служители на ОД на МВР гр. Пловдив сектор „Противодействие на икономическата престъпност”, при което са извършени множество претърсвания в офиси и складове на различни търговски дружества и жилища на територията на гр. Пловдив, с. Първенец, обл. Пловдивска и гр. София. Иззети са множество документи, печати и др. веществени доказателства. Задържани са дванадесет лица, първоначално за срок от 24 часа по реда на ЗМВР. По отношение на лицата са повдигнати обвинения за извършени данъчни престъпления: С. Ж. Янков на 56 г., Е. А. Янкова на 51, М. С. Янкова на 28 г., Б. А. Борисов на 44 г., И. П. Илиев на 31 г., Ж. К. Бабачев на 37 г., Н. Н. Дойчев на 29 г., С. И. Минчев на 65 г. , К. И. Караиванов на 30 г., К. И. Кисов на 27 г., А. А. Бонев на 43 г. и С. Ц. Цанков на 31 г. Обвиненията касаят извършени данъчни престъпления, свързани с избягване установяването или плащането на данъчни задължения в особено големи размери.

За тези деяния законодателно е предвидено наказание лишаване от свобода от три до осем години, както и конфискация на част или цялото имущество на виновния.

Обвиняемите са задържани за срок от 72 часа по реда на НПК с постановление на наблюдаващия прокурор, считано от 18.09.2012 г.

Последвайте канала на

1181 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини