Цените на бензина не падат, въпреки обещанията

  • 18 септември 2012 21:04

  • 959
  • 0
Цените на бензина не падат, въпреки обещанията
©

Поевтиняване на бензина и дизела обаче не се очаква, въпреки обещанието на правителството, че това ще се случи, тъй като горивата са продукт, чиято цена се влияе сезонно.

Търговци на горива обаче дори допускат, че влошената международна конюнктура и намалената ни покупателна способност, ще упражнят допълнителен натиск над пазара у нас, информира Нова телевизия.

На 6-ти септември министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: заяви, че през септември - октомври очаква падане на цените на горивата с няколко стотинки. Тогава допълни още, че ако това не се случи, ще си признае, че е сбъркал.

Падането на цените на горивата обаче все още не се е случило. Според търговците влияние оказва и покупателната способност.

„Като цяло доста тежко е състоянието, потребителското търсене не е на нивото, на което беше преди няколко години”, обясни Камелия Славейкова, която е изпълнителен директор на верига бензиностанции.

Последвайте канала на

Десислава Станева
959 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини