Недостиг на ваучерите за храна (видео)

  • 18 септември 2012 11:09

  • 1534
  • 1
Недостиг на ваучерите за храна (видео)
©

Анализ на ситуацията на пазара на ваучерите за храна в България. Системата за квоти, изготвена от Министерство на финансите, формира квотата за миналата година от 172 млн., увеличена на 180 млн. лева за тази година.

Това казаха на пресконференция днес от Асоциацията на операторите на ваучери за храна. Бяха представени резултатите от проучване на тема: "Ваучерите за храна през 2012 г. Изчерпване на квотите: последици и алтернативи". Проучването е осъществено от осъществено от KC2. Квотата от 180 милиона лева беше изчерпана, а това е било предвидимо, според асоциацията. Оттам искат тази ситуация да се избегне за следващата година. Квотата се увеличава с 4-5%, а служителите се увеличават с 40% - при това положение е ясно, че квотат ще бъде изчерпана.

Няколкостотин работници ще останат без ваучери за храна. Причината е, че се изчерпа квотата за тази социална придобивка. Около 300 000 работници у нас всеки месец получават талони за храна до 60 лева. Квотата, която правителството е отпуснало за тази година е 180 милиона лева и беше разпределена в края на миналата седмица. Даването на нови квоти ще означава поне две седмици чакане

Около 340 хиляди служители в публичния сектор няма да получат ваучерите си за храна. Голяма част от предприятията не могат да си позволят да компенсират тази загуба в ситуацията на икономическа криза.

Целта на Асоциацията е да стартира дискусия с Министерство на финансите, за да се намери решение на тази ситуация преди края на септември и да се избегнат погрешните изчисления на квотата за 2013 година. Ако квотата бъде увеличена със същия процент като миналата година, ще доведе отново до недостиг на квота.

Последвайте канала на

1534 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.09.18 | 14:34

1
Da davat pari tia smeshnici-valcheri !Perat pari i ni praviat na maimuni .Vse edno sme v 1945 !Ama poglednato realno,to v Balgaria sme kato sled voina-dupki,kucheta i mizeria !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини