Гроздоберът стартира официално

  • 18 септември 2012 10:55

  • 552
  • 0
Гроздоберът стартира официално
©

Гроздоберът стартира официално. Неговият старт бе даден от министъра на земеделието и храните д-р Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на. Той заряза първи лозята.

Гроздоберът е финалът на ежедневните лозарски грижи. Финал, който, ако не завърши добре, може да е фатален за гроздовата реколта.

Със санкциите, които се налагат от закона, и контролът, който се прилага, българите ще пият все по-качествено вино. Това каза министърът на земеделието и храните Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на на откриването на гроздобера в село Хърсово, предаде Фокус.

Цените на суровината и данъците в България са по-ниски, а качеството на гроздето е превъзходно. Има конкурентни предимства, от които българските производители могат да се възползват. Сега е най-добрият шанс. Както се видя тук, виното е продадено, още преди да бъде произведено, търсеното е такова, че не може да се задоволи пазарът.

По отношение на това - дали се е променило положението, откакто законът е влязъл в сила, Найденов обясни, че още е рано да се даде информация, но вече има 14 тона нелегално производство и са наложени санкции съгласно закона.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
552 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини