Десислава Атанасова очаква повече пари за здраве в Бюджет 2013

  • 17 септември 2012 13:21

  • 561
  • 1
Десислава Атанасова очаква повече пари за здраве в Бюджет 2013
© Булфото

В Бюджет 2013 ще има повече пари за здраве. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

"За НЗОК ще има повече пари. Такива са разговорите между мен, директора на Здравната каса и финансовия министър. Нека да видим готовият проект на бюджета в Министерски съвет и тогава ще има повече данни”, каза министърът.

"Кампанията по кръводаряване продължава. За петък, събота и неделя са регистрирани 550 кръводарители. Днес в София ще има пунктове за кръводаряване в министерството на правосъдието, министерството на отбраната, МОСВ, продължава разкриването на пунктовете и в други администрации", заяви Атанасова.

На въпрос откъде идва разминаването в данните за задълженията на болниците министърът обясни: "Разбрах, че преди две седмици от Министерството на здравеопазването е подадена информация за дългове на някои болници, като впоследствие самите изпълнителни директори са уточнили, че няма такива задължения. Това е радостно – по-добре в самите болници да липсват задължения, а администрацията да не знае. При даването на данните те са били такива при нас. Данните се събират в края на всеки месец. През октомври ще бъда напълно ясно кой какви задължения има”.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
561 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.09.18 | 10:25

1
И ние!

Добави коментар

Водещи новини