Лиляна Павлова: Кризисен щаб ще управлява ВиК Добрич

  • 16 септември 2012 16:13

  • 595
  • 0
Лиляна Павлова: Кризисен щаб ще управлява ВиК Добрич
©

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена бе категорична, че управителят няма думата, ще бъде създаден кризисен щаб, който временно ще управлява ВиК Добрич.

Кризисният щаб ще ръководи дружеството до неговото стабилизиране и до избирането на нов управител. “Всичко, което ще правим, е така че да няма режим”, заяви регионалният министър.

В него ще работят специалисти от столицата и от цяла Североизточна България, от най-големите дружества. Начинът, по който сега е проектирана водната мрежа на Добрич, не е актуален. В миналото са се обслужвали в много голяма степен промишлени обекти. Става дума за огромни тръби, които сега не могат да се запълват с вода. След две години предстои да бъде обновен и реализиран нов воден цикъл на Добрич. Тогава ще има подмяна на тръбите, за да се редуцират загубите на вода. Те в момента достигат 80%. Освен това с намаляване обема на тръбите, който сега е огромен, ще се намали необходимостта от огромно количество на ток и съответно на вода, за да бъдат те напълнени. Всичко това ще доведе до оптимизиране на разходите, заяви Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

Последвайте канала на

595 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини