Конфискуваха голямо количество месо без документи

  • 12 септември 2012 14:34

  • 2351
  • 0
Конфискуваха голямо количество месо без документи
©

Голямо количество животинско месо без документи за произход и превоз е задържано на територията на Ихтиман, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Близо 250 кг конско и говеждо трупно месо без документи за произход и превоз е задържано от служители на “Специализирано полицейско управление” – София. Вчера съвместен полицейски наряд по опазване на обществения ред при прибирането на селскостопанската продукция е извършил проверка на лек автомобил „Опел Вектра”. Колата била спряна в района на град Ихтиман, била претъпкана с пакети от месото, а шофьорът – 60-годишен мъж, не могъл да представи документи за произхода и превоза на стоката. Товарът е иззет и предаден за съхранение във ветеринарната лечебницата на Ихтиман и днес месото е било унищожено, а на шофьора е наложена административна санкция.

Двама криминално проявени мъже били засечени край новозагорското село Брястово от служители на “Специализирано полицейско управление” – Бургас. Задържането е осъществено около 22.00 часа вчера. Мъжете се придвижвали с товарен автомобил Форд “Транзит” и не спрели на подаден сигнал „Стоп”. Те били застигнати по пътя малко преди село Брястово. Шофьорът – 30-годишен жител на с. Стоил войвода и спътникът му 47-годишен новозагорец - криминално проявени и регистрирани за кражба, не представили документ за превозвания в товарния отсек кон. Водачът нямал свидетелство за управление на МПС, както и документ за самоличност.

Последвайте канала на

2351 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини