Хитри шофьори мамят камерите, прелитайки с 250 км в час

  • 12 септември 2012 09:51

  • 1417
  • 1
Хитри шофьори мамят камерите, прелитайки с 250 км в час
©

Хитри шофьори на тузарски коли са започнали да мамят стационарните радари на КАТ, като летят покрай тях с над 250 км/ч.

Оказва се, че 24-те камери на Пътна полиция са едни от първите, създавани някога, и не могат да реагират да заснемат нарушителя, ако се движи толкова бързо, научи „Телеграф". Така „състезателите" на пътя остават ненаказани, въпреки че подобен гаф на пътя „струва" около 900 лева.

С последните промени в Закона за движение по пътищата за всеки, който бъде засечен да шофира с повече от 50 км/ч над ограничението извън града, наказанието е глоба в размер на 300 лв. и по 50 лв. за всеки 5 км/ч отгоре. Същото нарушение, но извършено в населено място, се санкционира с отнемане на книжката за 3 месеца, 350 лв. глоба и по 50 лв. за всеки 5 км/ч отгоре. За да избегнат сблъсъка с КАТ, от няколко
месеца насам доста шофьори са започнали да търсят начини да излъжат системата. "От началото на годината все по-често при нас идват фотоси, на които не се вижда кола. Заснет е само път. Това означава, че водачът на автомобила е карал поне с 250 км/ч, щом не е бил щракнат", обясниха от Пътна полиция.

Според униформените има и случаи, в които камерата въобще не успява да реагира да направи снимка на нарушителя. "По тази причина не знаем колко точно са тези, които летят с над 250 км/ч покрай устройствата. Но със сигурност не са един или двама", увериха от КАТ. Единственият начин ченгетата да се справят с проблема е да подменят стационарните си радари с по-модерни. "На този етап това е невъзможно. Тепърва ще закупуваме нови камери, но старите остават по местата си", признаха пътните полицаи.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1417 1

Коментари 1

Добави коментар
kura

2012.09.12 | 19:25

1
haha, tei e kato ste KUHI i kato ne ste pomislili vurhu tehnicheskata chast, sega ste duhate supata!

Добави коментар

Водещи новини