Принцеса Максима плува в името на кауза

  • 11 септември 2012 09:45

  • 948
  • 0
Принцеса Максима плува в името на кауза
©

Съпругата на холандския престолонаследник принцеса Максима се включи в екстремно благотворително събитие. Тя преплува два километра в амстердамските канали.

Мътните канали на Амстердам не се смятат за подходящи за плуване. В тях обаче всяка нощ се пуска речна вода. Принцеса Максима не се уплаши от суровите условия и показа завидни умения на плувец пред стотици любопитни зрители. Тя носеше неопренов костюм, който да я пази от студа. Беше страхотно усещане, наистина фантастично, коментира тя подвига си.

Поводът да демонстрира отлична спортна форма беше традиционната благотворителна инициатива, съобщи БНТ. Двукилометрово плуване в амстердамските канали се провежда всяка година, като събраните средства се предават на различна организация. Тази година те са в полза на болните от амиотрофична латерална склероза.

В плуването участваха и други холандски знаменитости, като олимпийските шампиони по плуване Питер ван ден Хугенбанд и Марлен Велдхуис.

Принцеса Максима е омъжена за най-голeмия син на кралица Беатрикс - принц Вилем Александър от 2002 г. Двамата имат три дъщери.

Последвайте канала на

948 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини