Гонят от Думата руски депутат с незаконен бизнес в България

  • 10 септември 2012 21:02

  • 1313
  • 0
Гонят от Думата руски депутат с незаконен бизнес в България
©

Депутатът от руската Държавна дума /долната камара на парламента/ Генадий Гудков е заплашен от лишаване от депутатски мандат, след като парламентарна комисия установи днес, че той е нарушил ограниченията и забраните в закона "За статута на членовете на Съвета на федерацията и Държавната дума", съобщиха осведомителните агенции.

С осем гласа "за", пет "против" и един "въздържал се" комисията препоръча депутатът от партията "Справедлива Русия" Гудков да бъде лишен от депутатски пълномощия с гласуване на пленарно заседание на Думата. "Против" гласуваха съпартийците на Гудков и един депутат от компартията. В двучасовото заседание на комисията по контрол за достоверността на данните за доходите и имуществото на депутатите, което беше открито за медиите, участва началникът на Главното следствено управление към федералния Следствен комитет Александър Шчукин. Той каза, че Гудков в нарушение на закона ръководи компанията "Инглиш вилидж" с предмет на дейност недвижими имоти в България, придобил е през 2008 г. дял в компанията "Коломенский строител" и участва в управата на фирмата "Рошан".

Разследването на Следствения комитет срещу Генадий Гудков, който е активен противник на президента Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, започна по сигнал на българския гражданин Ивайло Зартов, който излежава присъда в България, отбелязва ИТАР-ТАСС. Зартов изпратил електронно писмо до руските следователи, в което уведомил, че Гудков прави инвестиции в българска фирма и не плаща данъци в Русия.

Ръководителят на парламентарната група на пропрезидентската партия "Единна Русия" Андрей Воробьов каза, че неговите съпартийци ще гласуват за отстраняването на Гудков от парламента, предаде РИА "Новости". По думите на Воробьов обсъждането на съдбата на опозиционния депутат може да стане на 14 септември. АП отбелязва, че бившият офицер от КГБ Генадий Гудков е участвал активно в митингите срещу Путин, който също е бивш офицер от КГБ. Самият Гудков твърди, че е невинен и окачествява като "политическо отмъщение" опитите за изгонването му от парламента.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1313 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини