Джеймс Уорлик си тръгва с орден "Стара планина"

  • 10 септември 2012 15:03

  • 1090
  • 5
Джеймс Уорлик си тръгва с орден "Стара планина"
©

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното удостои с орден „Стара планина” първа степен американския посланик Джеймс Уорлик по повод окончателното му отпътуване от страната.

Отличието се връчва за укрепване и развитие на българо-американските отношения. Държавният глава отбеляза, че посланик Уорлик е допринесъл за стратегическата връзка между България и САЩ, както и за задълбочаване на сътрудничеството в много области.

Плевнелиев подчерта приноса на американския посланик за политическия диалог между двете страни. "Ясен сигнал за подкрепата на САЩ към България беше посещението на Хилари Клинтън, много важна визита, която задълбочи още повече диалога между двете страни. Българската страна оценява подкрепата на САЩ за реформите в много области – сектор сигурност, съдебната реформа, гражданско общество. Включваме и вашата подкрепа за моето посещение в Афганистан. Аз видях как българската армия кове своето светло бъдеще на една достойна, високо професионална сила в семейството на НАТО. Надявам се, че България скоро ще се присъедини към програмата за безвизово пътуване към САЩ", каза още президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1090 5

Коментари 5

Добави коментар
Весо

2012.09.11 | 15:35

3
Немам думи , раздаваме почетни награди на педерасти и подчовеци, който се опитват да ограбят България.
МАЗНИ КРАДЛИВИ И ТЪМНИ БАЛКАНСКИ СУБЕКТИ ОТ ГЕ

2012.09.12 | 02:17

5
И РОСЕНЧО ПОЧНА ДА РАЗДАВА ОРДЕНИ НА КИЛО !!!

2012.09.11 | 22:17

4
Един по-крив за тоя бастун нещастен! Това трябва да му се връчи, както и на управляващите, начело с женчото росенчо! СРАМ!

2012.09.11 | 15:35

2
Кво? Това е недопустимо!!! Къде са му социолозите на президента да му кажат какви са обществените симпатии към този Уорлик? А пък за причината просто нямам думи...ако до преди неговото "присъствие" мислех, че всичките тия "биг брадър" пропаганди са твърде преекспонирани, то този успява с всяко свое изречение да ме прави по 2 пъти по-склонна да вярвам, че теориите на конспирацията за ционистко господство са верни. Жалко, че не мога да се промъкна през охраната и да го ритна по задника на изпроводяк.
Петя

2012.09.11 | 15:35

1
Напълно заслужено , участва в гей-парада.Защо се учудвате?САЩ пак се изгавриха с нас пращайки ни това политическо недоразумение Уорлик .Следващият американски посланик сигурно ще бъде полусляпо шимпанзе, за да ни напомнят колко много САЩ държи на България.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини