Баба се гаври с телефонни измамници

  • 10 септември 2012 10:14

  • 8459
  • 9
Баба се гаври с телефонни измамници
©

Телефонни измамници си намериха майстора в лицето на възрастна жена от Велико Търново.

В събота на мобилния й телефон се обадил непознат мъж, който се представил за шефа на отделението по ортопедия в болницата в града. Той съобщил на жената, че внучката й е постъпила току-що при тях с раздробен крак, след като била блъсната от кола на пътя за София.

По думите на мнимия лекар за лечението, операцията и престоя в болница на момичето спешно трябва да бъдат изплатени 2500 лв.

Жената обаче не се поддала на манипулацията, тъй като била чела и слушала много за наглите измамници, и решила да им даде урок. Тя започнала да се вайка и тюхка, че не може да събере за толкова кратко време такава голяма сума пари. Докато измамниците мислели, че тя е още една жертва, попаднала в капана им, в главата на бабата се родил план. За няколко часа тя разкарала мошениците из целия град, като на всяко обаждане се извинявала, че не може да отиде точно там в момента. Чак като им казала, че ги чака пред полицейския паркинг, шарлатаните се усетили, че този път те са се опарили.

Последвайте канала на

8459 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
zzz

2012.09.22 | 07:07

9
проверете в гугъл има вече доста случаи на телефонни измамници по затворите важното е да се сигнализира полицията навреме
Дидо

2012.09.22 | 07:06

8
Най-сетне интелигентна реакция ! Евала на бабето! Шапка му свалям!
Веселин Маринов

2012.09.22 | 07:06

7
Веднага половината заплата на Цв.Цв., да се даде , като добавка към пенсията на тая Баба- Тя поне нещо е направила.
цветко

2012.09.22 | 07:04

2
Бабата веднага да се назначи в данс! Примерно като координатор на операциите с ЦРУ.
мяуууу

2012.09.22 | 07:06

6
хахаххаха:):)))
za 2

2012.09.22 | 07:06

4
то хубаво, друже, ама с пожелания не става. как предлагаш да се спрат тия измами? полицията в случая може да реагира едва СЛЕД подаване на сигнал. а ужилените подават сигнал чак след като дадат парите.... и ако полицията все пак успее да хване някой измамник, може да го държи максимум 24 часа - опандизването му е работа на съда. а и да го опандизят, ще го менят 5 нови.... няма начин тия измами да спрат, докато хората на почнат да МИСЛЯТ. какво е това - звъни ти някакъв и "дъщеря ти е в болница/арест/затвор/отвлечена от извънземни - дай пари". е първо се обади на близките си да провериш - що бързаш да дадеш парите?
123

2012.09.22 | 07:06

5
Има и друг начин - полицията ги задържа, слага им белезниците, ние минаваме с братовчедите да ги поразпитаме измамниците, а полицаите, разбира се, нищо не са чули или видяли. После могат да ги пуснат да си ходят, (ако могат все още да ходят де).

2012.09.13 | 13:57

1
По най простият начин, без да ви работя работата, която ти работиш и за която взимаш заплата, разследваш ги тези групи за измами, следиш ги, разработваш ги, ако трябва дори внедряваш хора, събираш доказателства на контингента занимаващ се с това, организираш акции по залавянето им, като използваш всеки сигнал на хората на максимум, свършваш си работата със всичките процесуални норми. Те не извършват 1 или 2 измами, работят постоянно, един прост репортер им влиза в следите повече от вас, какво е това нещо. Това са само неща които се сещам на първо време. Това ако чакаш хората да ти свършат работата и да се пазят и ако викаш, че ще се появят нови и че съда еди какво си, не знам... 90 годишните баби сигурно също трябва да почнат да мислят повече според теб? Макар, че това е само част от всичката гадост произтичаща от тези измамници.

2012.09.22 | 07:05

3
Не знам кое какво, но тези телефонни измами трябва да се спрат веднага! 60 000 полиция имаме, едва ли тези са повече. Освен, че взимат до стотинка последните спестявания на най-бедните и най-възрастните, което често води до фатален край понеже жертвите им не могат да го преживеят, това същото води до положението аз утре ако наистина ми се обадят близки които наистина имат нужда от мен, аз просто да ги отрежа, а това е не по-малко ужасно от първото. Заради тия аз не мога дори нормални неща да направя да помогна когато имат нужда от мен и то с спокойствието, че не са измамници и изцяло мислещ за това как да помогна на 100%, а пропуснеш ли момента после..., веднага трябва да бъде прекратено това до дупка, за да се върне доверието на хората, а от там и всичко останало. Иначе заплати и всякакви други работи знаем да искаме.

Добави коментар

Водещи новини