"Луфтханза" възобновява полетите

  • 08 септември 2012 20:27

  • 1102
  • 0
"Луфтханза" възобновява полетите
©

Авиокомпанията „Луфтханзза" (Lufthansa) поднови полетите, след като кабинният екипаж се съгласи да прекрати стачката, която блокира хиляди пътници.

Авиокомпанията анулира приблизително половината от предвидените за вчера 1800 полети, заради вчерашния 24-часов протест на служителите си.

Той засегна шест основни летища в Германия, сред които тези във Франкфурт, Берлин и Мюнхен.

Синдикатът на кабинния екипаж и авиопревозвачът се съгласиха да започнат официални преговори за решаване на спора за заплащането и условията на труд.

Вчера „Луфтханза" направи голяма отстъпка, като предложи постоянни договори на някои временно наети служители от кабинния екипаж, които работят в Берлин.

"Ние се надяваме, че тази стъпка ще помогне на Синдиката да се присъедини към конструктивните разговори за конкурентна структура на заплащане за кабинния екипаж", се посочва в изявление на главния изпълнителен директор на „Луфтханза" Кристоф Франц.

Авиокомпанията също така е предложила да спре временните трудови договори и използването на временен персонал. „Луфтханза" обаче не е подобрила офертата си за 3,6% увеличение на заплатите в замяна на по-дълго работно време.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1102 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини