Самолет падна на шуменското летище

  • 08 септември 2012 12:53

  • 4120
  • 1
Самолет падна на шуменското летище
© BulFoto

Малък самолет с четирима души на борда е паднал на шуменското летище, двама са пострадали, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал около 09:50 ч. тази сутрин, предаде Дарик.

Летателната машина е излетяла след получено разрешение от летище Варна. На около 10 метра от земята самолетът загубил мощност и при направения опит за приземяване от пилота, машината паднала. По първоначална информация причина за инцидента е възникнала в двигателя авария.

От удара най-сериозно е пострадал пилотът - варненец на 42 години. В болницата е откарана 24-годишна жена, също от Варна. Останалите двама пътници не са пострадали. След преглед е установено, че пилотът е с фрактура на черепа, счупена лява ключица и десен глезен. Оставен е за лечение в шуменската болница, без опасност за живота. В лечебното заведение е настанена и младата жена, която е с фрактура на тазобедрени кости, без опасност за живота.

Работата по изясняване на случая продължава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4120 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ivaylo

2012.09.10 | 04:37

1
"г-жо" Николова, самолетът е чешко производство , модел PZL-104 . Означението LZ е международно(и стандартно) обозначение на всички летателни апарати , регистрирани в РБ. Не пишете глупости в нет-а , защото някой с нисък интелект , като вашият може да им повярва , и да мултиплицира невежеството в България.

Добави коментар

Водещи новини