Касиерка в ДСК източила над 232 бона от сметките на четирима

  • 04 септември 2012 12:35

  • 1608
  • 0
Касиерка в ДСК източила над 232 бона от сметките на четирима
©

Касиерка от клона на банка ДСК в Средец източила над 200 000 лева от сметките на четирима души. Повече от година Димка Райкова прибирала парите на хората, без да я усетят. Измамата лъснала, когато един от тях решил да изтегли по-голяма сума и се оказало, че в депозита му няма нищо, съобщава БургасИнфо.

Едва тогава касиерката била разкрита. Срещу нея е повдигнато обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери, което предвижда до 20 години затвор, а на 12 септември започва съдебно дело.

55-годишната Димка Райкова е известна в Средец повече като общественичка и кметица на село Драчево. Заемала е тази длъжност преди години, по времето на кмета на общината Бойчо Колелиев. След като не я избрали отново, започнала работа като "Специалист банкови операции" в клона на ДСК в Средец.

Първите пари Димка Райкова прибрала в джоба си на 22 октомври 2009 година. Сумата била 6400 лв., която титуляр с инициали В.А.К. й дал да вкара в разплащателната му сметка. Вместо да внесе парите в банката, касиерката ги присвоила. От тази дата, до 10 ноември 2010 година тя извършила още 43 такива операции.

С най-много пари изгорял В.А.К. От неговата сметка били изтеглени повече от 100 000 лева. Райкова дърпала суми и от влогове на още трима души – с инициали Я.Т.Ж, К.Д.Т и Ж.Д.Ж.

Така за година и един месец, тя успяла да прибере общо 232 858,25 лв. чужди пари.

Касиерката била заловена, когато потърпевшият В.А.К. отишъл да изтегли голяма сума от сметката си, тъй като му трябвала за покупка на недвижим имот. Тогава станало ясно, че парите ги няма. Касиерката била уволнена на секундата, а банката направила всичко възможно случаят да не се разчуе, за да не се загуби доверието на клиентите й.

В момента обаче Райкова е на свобода, докато чака да започне делото срещу нея. Тя живее и в Средец, и в Драчево. В селото заедно със съпруга си Яни върти местната кръчма, където работи след уволнението си от банката.

Делото срещу касиерката започва на 12 септември в Бургаския окръжен съд. За престъплението, в което е обвинена, тя може да получи между 10 и 20 години затвор, както и конфискация на цялото имущество.

Последвайте канала на

Novini.bg
1608 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини