През септември се търсят най-много жилища под наем

  • 01 септември 2012 13:30

  • 1284
  • 0
През септември се търсят най-много жилища под наем
©

През септември най-много се търсят жилища под наем заради настъпващата нова академична година.

В общежитията е доста по-евтино, затова и местата не достигат. Студентите плащат между 20 и 30 лева наем на легло, в който се включват парното и топлата вода. Така, заедно с останалите консумативи, общежитието им излиза 50-тина лева месечно, изчисляват от БНТ.

За сравнение една стая на частно, без сметките, е около 180 лв, или 4 пъти по-скъпа. Доста търсени са и едностайните жилища.

"Цените на едностайните апартаменти са между 150 и 200 евро, това е масовото търсене в момента от студенти, които искат да се изнесат от общежития, за да живеят сами. Общо-взето наемите са до 300 лв. Това е търсенето като цяло на обзаведен апартамент", каза
Борислава Борисова, консултант в агенция за недвижими имоти.

И общежитията, и самостоятелните квартири си имат своите безусловни предимства.

За последните 3 години наемите в София са паднали с 10-15 на сто. От близо година обаче те държат ниво. Дори напоследък започва да се наблюдава едно известно покачване на цените в квартали като "Надежда", където са новите метростанции.

Брокерите изтъкват, че сега най-търсени са квартирите в източните и южните столични райони и центъра. Това са кварталите "Гео Милев", "Слатина", "Редута", "Изток", "Лозенец".

Последвайте канала на

Десислава Станева
1284 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини