За седмица спипаха 12 680 джигити по пътищата у нас

  • 01 септември 2012 11:36

  • 945
  • 1
За седмица спипаха 12 680 джигити по пътищата у нас
©

12 680 са установените нарушения на разрешената скорост на движение по пътищата на страната за една седмица, съобщиха от пресцентъра на МВР.

За пореден път, по инициатива на Европейската организация на службите на пътна полиция /TISPOL/, от 20 до 26 август бе проведена полицейска операция за контрол на водачи на МПС, управляващи с по-висока от максимално разрешената за движение скорост. Акцията се реализира едновременно във всички страни-членки на Европейския съюз. В рамките на извършените проверки на територията на страната ни са установени общо 12 680 нарушения - 2158 от тях са засечени от пътните полицаи, осъществявали контрол, а 10 522 - от автоматични технически средства. Броят на установените нарушения е с 1914 повече, отколкото при проведената аналогична полицейска операция през м.април т.г. Според анализа на експертите, две са причините за това - увеличеният брой на автоматизираните технически средства по основните направления на Републиканската пътна мрежа и засиленият трафик от български и чуждестранни превозни средства в разгара на активния летен туристически сезон. Най-много нарушения на скоростта са отчетени в София – 2204, следвани от: Плевен – 1492, Благоевград – 1055 и Кюстендил – 614.

Освен спазването на разрешената скорост, е извършван и контрол на водачите за наличието на задължителна застраховка “Гражданска отговорност”. Съставени са 88 АУАН /акта/ по Кодекса на застраховането.

В хода на операцията са установени три случая на притежание на наркотични вещества. Разкрити са и 38 други нарушения - основно за управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила.

С провеждането на полицейската операция във всички страни-членки на Европейския съюз по едно и също време, TISPOL си поставя две цели. От една страна - подобряване на безопасността на движението и повишаване ефективността на мерките за ограничаване на нарушенията и пътно-транспортните произшествия, а от друга - превантивен ефект и положително въздействие върху поведението на водачите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
945 1

Коментари 1

Добави коментар
мпс водач

2012.09.01 | 17:50

1
Снимайте, пари няма, няма и за заплати, сега като направите и скоростта в населено място 30км, е тогава вече може и да съберете пари да има за бонуси и за премии, ако има още някой да Ви плаща за измислени глоби, и тъпи закони.

Добави коментар

Водещи новини