118 безработни ще помагат при ремонтите в Перник

  • 31 август 2012 15:55

  • 483
  • 0
118 безработни ще помагат при ремонтите в Перник
©

Сто и осемнайсет трайно безработни хора, които имат строителни умения ще помагат при ремонтните дейности на училищата, пострадали от земетресението в Перник, съобщи заместник-областният управител Радослав Йорданов.

Те получават работни места по специална мярка на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", предназначена за общини, преживели бедствия. За труда си ще вземат месечни заплати от 380 лв.  Първите 29 договора вече са подписани, останалите 89 души ще бъдат назначени в началото на септември. След приключване на работата в училищата, строителите ще бъдат насочени към пострадали домове на социално слаби възрастни граждани, които не могат сами да ремонтират жилищата си. С тях ще работят и 40 доброволци, организирани от министър Томислав Дончев, уточни Йорданов.

Три комисии, сформирани от представители на община Перник, РДНСК, дирекциите "Социално подпомагане" и "Пожарна безопасност и защита на населението" проверяват колко са реално трайно бедстващите хора, останали без подслон. Те са посетили всички, живеещи в палатки и фургони. В понеделник ще бъде представен доклада от направените огледи. На тази база ще започнем хуманитарна операция за настаняване в сглобяеми къщи на хората, които имат най-голяма нужда, заяви заместник-областният управител.

Последвайте канала на

483 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини